Om Kennel Storfoten

Linker

Til hovedsiden

Løvebakken's Ela-Elaine,  "Plinkel"

Jeg har drevet med oppdrett av Berner Sennenhund i 9 år. Min stamtispe var NUCH Kathinka Chansonette, en herlig tispe som utmerket seg med sitt fantastiske gemytt, meget kraftige benstamme, masse pels og et nydelig hode.

Jeg mistet hennes linje da hun gikk bort, men allerede en uke etter ble hennes barnebarn Løvebakken's Ela-Elaine født, etter Storfoten's Adora-Chasmin og Caesar-Charmant, og jeg var så heldig å få kjøpe denne valpen av min valpekjøper, Wenche I. Olaisen fra Lyngdal. Hun hadde også brukt denne kombinasjonen 1 ½ år tidligere, der hun satte en tispe på for, Løvebakken's Don Djennie, og jeg var så utrolig heldig å få kjøpe denne tispen også, høsten 2000.

Begge disse tispene er AA-A og HD-A.

Ellers har jeg vært så utrolig heldig å få kjøpe en tispevalp av Maija Ånestad, Kennel Milkcreek, Raising Sun av Milkcreek. Hennes foreldre er NUCH NV-00 Nick O'Time av Milkcreek og NUCH Glanzberg Galaxy.

Jett, som hun kalles er AA-A og HD-A  Etter henne har jeg nå Storfoten's Harmony, far er Coinkiller av Lee Armand, Mony har HD-A og AA-A

 

Langhåret dvergdachs har jeg også drevet med i 9 år, og høsten 2000 fikk jeg mitt første kanindachs-kull etter Storfoten's Jasmin og Amleto della Canterana. Fra det kullet beholdt jeg en tispe, Storfoten's Simola della Casa, Smulan til daglig, og hun ble fullcertet på kort tid.

Som tidligere nevnt, her på Kennel Storfoten lever vi alle i skjønn forening, alle hundene bor inne hos meg som familiehunder.

Storfoten's dachser i assortert utvalg på verandaen...

 

Når tispene får valper, har de et rom for seg selv med valpene de første tre ukene, etter det blir valpekassa plassert midt i stua sammen med oss alle sammen, får leve sammen med de andre hundene i huset, hilse på gjester som måtte stikke innom, støvsuging, fjernsynstitting og annen støy.... Hvis årstiden og været tillater det er valpene også mest mulig ute, og selvfølgelig må vi ut og kjøre bil!

Og selvfølgelig reiser vi rundt på utstilling, med berner eller dachs, eller begge deler. Hvis du ser et kvinnemenneske som kommer slepende med bur og ryggsekk, to bernere (eller flere), to-tre dachser, heseblesende i siste liten og bustete på håret, kan du nesten gå ut fra at det er meg. Jeg tar det ikke så høytidelig, men sier ikke nei takk til et cert eller to!

 

Mitt mål med oppdrettet mitt er godt gemytt, god helse og selvfølgelig best mulig eksteriør. Ingen hund er perfekt, men å få flest mulig valper i et kull som blir veltilpasset, sunne og i tillegg ser vakre ut, er det jeg jobber mot.

 
© 2002 Kennel Storfoten Liv Bakke Jørgensen